Zvěřinové kadeřenky s kyselou smetanou

Rozpočet: 1 ½ srnčí kýty, 1 cibule, 10 dkg slaniny, 10 dkg telecích jater, 10 dkg másla, 4 sardele, 2 dl kyselé smetany, citron, 2 vejce, ½ l hovězí polévky, sůl.

 

Srnčí kýta se nakrájí na tenké plátky, které se pak naklepají. Cibule, kousek telecích jater a 5 dkg slaniny se rozseká na drobno a sekaninkou se potřou plátky. Pak se svinou, obtočí a zavážou nití a protáhnou slaninou, vloží se do rendlíku s rozpuštěným máslem, osolí a za přilévání hovězí polévky dusí do měkka. Mezitím se rozetřou sardele s máslem, přidá se citronová šťáva (popř. i kůra), přilije se kyselá smetana a vše se dobře rozkloktá. Touto ochucenou smetanou se polijí plátky a ještě chvíli se dusí, pak se vyjmou na mísu, odstraní se z nich nit a polijí se přecezenou omáčkou, do níž se však ještě dříve přimíchaly dva rozšlehané žloutky a trochu polévky.