Srnčí hřbet se smetanou

Rozpočet: 1 kg srnčího hřbetu, 6 bobulí jalovce, 10 dkg slaniny, 20 dkg kořenové zeleniny, tymián, bobkový list, 1 dl bílého vína, 1 cibule, ¼ l kyselé smetany, 1 lžíce mouky, 10 dkg másla, sůl.

 

Zamřelá nebo asi 3 dny za sucha v jalovci naložená zvěřina se omyje, zbaví blan, prorostlá slaninou, opeče po obou stranách na másle a slanině s rozpečenou kořenovou zeleninou (celer, mrkev, petržel). Pak se přilije sklenka bílého vína, přidá tymián, bobkový list a jedna rozkrájená cibule. Zvěřina se podlije vodou, chvíli dusí a pak peče v troubě do měkka. Šťáva se procedí, dobře promíchá s kyselou smetanou a trochu mouky, nechá povařit.

Příloha: knedlík.