Zvěřina Cacciatore (po myslivecku)
Z americké kuchyně
Rozpočet: 1 kg srnčí zvěřiny*), 5 cibulí, 5 rajčat, 1 stroužek česneku, 2 bobkové listy, 1 snítka majoránky, 4 zrna pepře, kytička petrželky, ½ l červeného vína, sůl, špetka mletého pepře, 1 lžíce mouky, 1 dl olivového oleje.
Na kastrol dáme nadrobno krájenou cibuli, rajčata a česnek. Do bílého plátěného hadříčku dáme koření i petrželku, zalijeme vínem a necháme povařit.
Kostky zvěřiny (asi po 5 cm) posolíme, popepříme, poprášíme moukou a rychle opečeme na oleji do zlatova. Pak zvěřinu přendáme i se šťávou do vína povařeného s cibulí, rajčaty a kořením. Dusíme zvolna tak, aby nebylo nutno obsahem míchat. Tato příprava trvá 3 až 3 ½ hodiny. Zelenina se rozvaří na hustší omáčku. Hadříček s kořením pak odstraníme a hotovou zvěřinu ihned podáváme.
Příloha: vařená rýže.
*) V původních receptech se počítá se zvěřinou jelence, který v Severní Americe žije a do jisté míry nahrazuje naši srnčí zvěř. Srnec se v Americe nevyskytuje. Zvěřina obou druhů si je chuťově velmi podobná.