Srnčí zvěřina na houbách po americku

Z americké kuchyně

Rozpočet: 1 kg srnčí zvěřiny, ¼ - ½ kg čerstvých hub nebo 10 – 15 dkg sušených hub, 1 rajčatový protlak, sůl, špetka mletého pepře, 1 lžíce mouky, 1 dl oleje, 1 sklenka červeného vína, 1 stroužek česneku.

 

Zvěřinu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme do zlatova. Zvěřinu vyjmeme a na zbývající olej vložíme nakrájené houby, které zvolna smažíme. Když změknou, přidáme podušenou zvěřinu a rajčatový protlak rozředěný vínem. Přidáme ještě stroužek jemně nastrouhaného česneku a vše dusíme ještě asi 30 minut za občasného zamíchání.

Příloha: brambor.