Pečené srnčí srdce

Z americké kuchyně

Rozpočet: 1 srnčí srdce, ¼ l červeného vína, ½ - 1 lžíce octa, 2 zrna pepře, 1 bobkový list, 1 cibule, 1 lžička hořčice, sůl, 1 lžíce mouky, 5 dkg másla.

 

Správně upravené srnčí srdce je pokládáno za labužnickou lahůdku.

Srdce rozřízneme na poloviny (špičkou k prkénku) a nožem odstraníme všechny cévy. Potom vložíme obě poloviny srdce do marinády, připravené z červeného vína, octa, hořčice, pepře, bobkového listu a cibule nakrájené na plátky.

Po hodině vyjmeme srdce z marinády, obalíme v mouce a dáme do kastrůlku, v němž jsme rozpustili máslo (nebo olej). Nejprve pečeme rychle, pak zmírníme oheň a pečeme do změknutí.

Příloha: brambor, chléb.