Srnčí závitky mleté
Rozpočet: 1 kg srnčí zvěřiny, sůl, pepř, 1 – 2 stroužky česneku, paprika, 2 cibule, 1 vejce, 15 dkg slaniny, 3 dkg mouky, 10 dkg másla nebo oleje, ½ lžičky solamylu.
Odblaněnou zvěřinu umeleme s 1 cibulí a 1 – 2 stroužky česneku, přidáme 1 vejce, sůl a málo pepře. Z dobře prohnětené hmoty tvoříme válečky a do nich zabalíme proužek na prst silné slaniny. Obalíme v mouce a v rozpáleném omastku rychle opečeme. Zbylou slaninu rozpustíme, v ní zapěníme do růžova pokrájenou cibuli a opečené válečky do ní vložíme. Zasypeme lžičkou papriky a zvolna dusíme za mírného podlévání polévkou. Šťávu zahustíme asi ½ lžičky solamylu rozpuštěného ve 2 lžících ovy a krátce povaříme.
Příloha: rýže a salát z rajčat.