Srnčí závitky s houbami

Rozpočet: 1 kg srnčí kýty, 10 dkg slaniny, 1 cibule, 10 dkg čerstvých hub, sůl, kmín, vajíčko, 5 bobulí jalovce, 1/8 l červeného vína, 1 lžíce mouky, 1 kostka cukru, citron.

 

Z odblaněné kýty nakrájíme potřebný počet větších řízků a tence rozklepeme. Na slanině a pokrájené cibulce udusíme rozsekané houby, které osolíme, posypeme kmínem a nakonec spojíme vajíčkem. Řízky potřeme silnější vrstvou houbové nádivky, stočíme je v závitky a ovážeme nití. Pak je dáme na pánev, na níž jsme předtím na omastku zpěnili cibuli. Po chvíli závitky posolíme, posypeme práškem z roztlučených jalovcových bobulí, podlijeme je červeným vínem a přikryté dusíme v troubě do měkka. Hotové závitky vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme cukr, citronovou šťávu, část procedíme na závitky a část do omáčníku.

Příloha: knedlík a hlávkový salát.