Srnčí přírodní pečeně

Rozpočet: 1 kg hřbetu nebo kýty, 6 dkg slaniny, 6 dkg másla, ½ cibule, 4 zrnka pepře, 2 bobulky jalovce, lžička hladké mouky a asi 6 dkg másla na potření při nakládání, sůl.

 

Zvěřinu odblaníme a protáhneme slaninou nakrájenou na delší úzké proužky směrem po vlákně. Vložíme na pekáček a potřeme je rozehřátým máslem. Necháme 2 dny uležet v chladnu. Před přípravou je seškrábeme a dáme na pekáč se zbytky slaniny, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zrůžoví, vložíme na ni osolenou zvěřinu a na všech stranách ji opečeme nejdříve ve vlastní šťávě, pak mírně podléváme. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody nebo smíchanou s kouskem másla. Necháme povařit a přecedíme. Částí šťávy polijeme naporcovanou zvěřinu, obložíme kolečky citronu, na které položíme lžičku brusinek.