Srnčí kýta s jalovcovou šťávou

Z rakouské kuchyně

Rozpočet: 1 kg srnčí kýty, 2 až 5 bobulí jalovce, 20 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 1 cibule, koření (5 zrn pepře, 5 zrn nového koření, 2 bobkové listy), ½ l hovězí polévky, 1 lžíce mouky, 1/8 l červeného vína, citronová šťáva, sůl, 10 dkg tuku, 15 dkg slaniny.

 

Srnčí kýtu odblaníme, potřeme roztlučeným jalovcem, zabalíme do utěrky navlhčené v octě a necháme ji aspoň den odležet. Potom ji proslaníme a zvolna pečeme na tuku na kořenové zelenině, cibuli a jalovcových zrnech přidaných do ostatního koření. Upečenou zvěřinu vyndáme, šťávu zalijeme hovězí polévkou, zaprášíme moukou a povaříme. Přidáme víno, citronovou šťávu a sůl. Část procezené šťávy nalijeme na pokrájenou zvěřinu, zbytek podáme v omáčníku.

Příloha: knedlík a brusinky.