Srnčí kýta II

Rozpočet: 2 kg srnčí kýty, sůl, 12 dkg slaniny, 15 dkg másla, 10 dkg cibule, kousek celeru, 1 mrkev, petržel, 8 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, proutek tymiánu, bobkový list, kousek citronové kůry,
3 dkg mouky, z ½ citronu šťáva, 1/8 l červeného vína, ½ dkg cukru.

 

Srnčí kýty vypereme, zbavíme kostí a všech blan, osolíme a protáhneme slaninou. Na másle usmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, několik zrnek pepře, nové koření, tymián, bobkový list a citronovou kůru, položíme do toho kýtu slaninou dolů a zvolna v troubě pečeme. Při pečení dáváme dobrý pozor, aby se zelenina nepřipálila (šťáva by byla hořká). Pak podlijeme zvěřinu polévkou a potom ji poléváme vlastní šťávou. Když je zvěřina dosti měkká, vyjmeme ji ze zbylé šťávy, šťávu dále vydusíme, pak ji zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme polévkou, přidáme červené víno, citronovou šťávu, kousek cukru, přisolíme a povaříme, až je omáčka dosti hladká. Prolisovanou omáčku nalijeme na nakrájenou zvěřinu.