Srnčí játra
Z německé kuchyně
Rozpočet: 1 srnčí játra, ¼ l mléka, 10 dkg slaniny, 5 zrn pepře, 10 dkg másla, 1 cibule, 5 zrn nového koření, špetka majoránky, ¼ l hovězí polévky, ½ lžíce mouky, 1/8 l červeného vína, sůl.
Játra vložíme asi na 2 hodiny do sladkého mléka. Pak je odblaníme, prošpikujeme a opepříme. Na pekáči v másle usmažíme drobně sekanou cibuli s několika zrny pepře a nového koření, popřípadě majoránky. Játra tam vložíme a dusíme pod pokličkou asi hodinu při občasném podlití polévkou. Podušená játra vyndáme a pokrájíme na řízky. Šťávu zaprášíme moukou, zalijeme trochou horké vody a přidáme sklenku vína a citronovou šťávu. Teprve nyní játra osolíme a několik minut ve šťávě znovu podusíme. Nakrájená játra srovnáme na mísu a procezenou šťávu na ně nalijeme.