Srnčí žebro na černo
Rozpočet: 1 kg srnčího žebra, 10 dkg másla, 15 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), koření (2 bobkové listy, 5 zrn pepře, 5 zrn nového koření, špetka tymiánu), 1 lžíce mouky, 1 lžíce octa, ¼ l červeného vína, 1 kostka cukru, celer, citron, 1 lžíce švestkových povidel, 5 dkg mandlí, 5 dkg hrozinek, 1 cibule, proutek skořice, ¼ l hovězí polévky, 1 – 2 kostky cukru, sůl.
Očištěná a nasekaná žebra necháme dusit na másle, přidáme celer, cibuli, petržel, mrkev, citronovou kůru, skořici, bobkový list, tymián, pepř i nové koření. Měkkou zvěřinu vyjmeme, zeleninu zaprášíme moukou a necháme vysmahnout do tuku, zalijeme trochou octa a hovězí polévkou, přidáme přírodní červené víno, kostku cukru, citronovou šťávu a asi lžíci dobrých švestkových povidel a omáčku necháme povařit tak dlouho, až je hladká (nejméně hodinu). Do procezené omáčky přidáme spařené krájené mandle a hrozinky. V této omáčce pak porcovaná žebra podáváme.