Srnčí se zeleninou

Z dánské kuchyně

Rozpočet: srnčí plec nebo krk, 3 cibule, 2 paprikové lusky, 4 palice kukuřice mléčné zralosti, 4 mrkve, 4 brambory, 1 květák, sůl, špetka mletého pepře, 10 dkg másla.

 

Zvěřinu oddělíme od kosti, nakrájíme na kostky a opékáme na másle v kastrolu. Z kostí uvaříme silný vývar. Na plátky pokrájenou cibuli osmažíme, přidáme ke zvěřině, osolíme a opepříme. Přilijeme část vývaru a přikryté necháme mírně dusit. Zatím pokrájíme na kostky brambory, mrkev, paprikové lusky (dříve zbavené jaderníku), na růžičky rozdělaný květák a z palic vyloupaná kukuřičná zrna. Zeleninu přidáme do kastrolu ke zvěřině, dolijeme zbytek vývaru a vše dusíme do změknutí. Podáváme horké s bramborem nebo chlebem.