Zajíc se žampionovou nádivkou

Z francouzské kuchyně

 

Rozpočet: 1 celý zajíc, 10 dkg slaniny, 10 – 15 dkg kuřecích jater, 5 dkg slaniny, 2 žemle na máčení, 1 cibule, lžička zelené petrželky, 2 stroužky česneku, 5 dkg žampionů, 1 vejce, sůl, pepř, 10 dkg másla, sklenka vína.

 

Při kuchání zachytíme zaječí barvu (krev), kterou potřebujeme do nádivky. Celého staženého a vykuchaného zajíce dobře odžilkujeme a úhledně protáhneme slaninou. Hrudní koš vyplníme nádivkou: rozmletá játra, plíce, barvu, srdce, popřípadě játra z několika kuřat smísíme se slaninou a houskou máčenou v zaječí barvě, drobně krájenou a slabě udušenou cibulí, sekanou petrželkou, kouskem rozetřeného česneku a drobně rozsekanými žampiony. Pak vše dobře promícháme s vejcem, solí a pepřem. Vyplněný hrudní koš zašijeme a zvěřinu podlitou vínem dusíme na másle a žampionech. Dosolíme podle chuti.