Zaječí hašé

Rozpočet: 1 zaječí předek, sůl, 5 dkg slaniny, 5 dkg másla, 1 cibule, špetka pepře a tymiánu, lžičku mouky nebo strouhanky, 2 lžíce vína, hovězí polévka, 10 kaparů, 1 sardelka utřená se 3 dkg másla, 5 dkg žampionů nebo hříbků, veka na houstičky, olej na smažení, ½ citronu.

 

Zaječí předek rozkrájíme, osolíme a do měkka udusíme na slanině, másle a cibuli. Potom umeleme na masovém strojku, přidáme šťávu, ve které jsme maso dusili, okořeníme trochou pepře a tymiánem, přisypeme na lžičku mouky nebo strouhanky, přilijeme trochu vína a hovězí polévku, přidáme několik kaparů, utřenou sardeli a pár plátků žampionů nebo hříbků. Míšeninku podusíme a podáváme na másle obložené smaženými houskami a plátky citronu anebo ji přímo mažeme na plátky osmažené housky.