Zajíc na černo I

Z anglické kuchyně

 

Rozpočet: zaječí předek, 3 lžíce mouky, 1/8 kg másla, lžíce rybízové zavařeniny, sůl, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, ¼ l vody, 1/8 l octa, ¼ l červeného vína, 2 šalotky, 10 dkg žampionů, 5 dkg kyselých okurek.

 

Při vyvrhnutí zajíce dáme srdce, játra, plíce a zbylou krev do octa.

Pak zajíce pokrájíme na kousky. Na kastrole zapražíme do hněda jemnou mouku s máslem, rozděláme ji vařící vodou na řidší omáčku a k ní přilijeme podle potřeby ocet s krví, přidáme polévkovou lžíci rybízové zavařeniny, sůl, několik bobkových listů a hřebíčků. Když se omáčka vaří, přidáme maso, srdce, plíce, játra a vše dusíme asi ½ až ¾ hodiny. Pak maso vyjmeme, omáčku procedíme sítem do jiné nádoby, přilijeme červené víno, přidáme cibulky šalotky, žampiony a pokrájené kyselé okurky, do toho vložíme maso a dusíme tak dlouho, až je měkké.