Zaječí ragú

Z francouzské kuchyně

 

Rozpočet: 1 zaječí zadek, sůl, 10 dkg slaniny, 1 cibule, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 5 dkg másla, 2 lžíce mouky, polévka z kostí, 1/8 l červeného vína, ½ kg máslového těsta na rohlíčky, 2 žampiony.

 

Očištěný zaječí zadek osolíme a dusíme na kastrole se slaninou, cibulí, bobkovým listem a tymiánem. Po změknutí zajíce vyjmeme a zvěřinu bez kostí nakrájíme na kousky. Kosti utlučeme v hmoždíři, dáme do šťávy, ve které se zajíc pekl, přilijeme trochu vařící vody a necháme dobře vyvařit.

V malém hrnečku rozpálíme máslo, přidáme mouku, procedíme polévku z kostí, dobře zamícháme a necháme vařit, pak přilijeme trochu červeného vína a procedíme na nakrájenou zvěřinu. Přidáme na nudličky pokrájené žampiony a necháme vše ještě jednou povařit.

Hotový pokrm se rozloží na mísu a obloží se pečenými máslovými paštičkami.