Zajíc „par excellence“

Z francouzské kuchyně

 

Rozpočet: 1 zaječí hřbet nebo kýty, sůl, 1 cibule, 10 dkg slaniny, 4 zrnka nového koření, 2 lžíce octa, proužek citronové kůry, 5 dkg másla, 2 lžíce mouky na jíšku, lžička kaparů, z ½ citronu šťáva, ¼ l kyselé smetany.

 

Zaječí hřbet nebo kýty protáhneme slaninou, osolíme a dusíme s cibulí, slaninou, novým kořením, octem a kousky citronové kůry. Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu zahustíme červenou jíškou a procedíme. Přidáme jemně usekané kapary, citronovou šťávu a zalijeme kyselou smetanou.

Příloha: rýže, karlovarský knedlík a brusinkový nebo ostružinový kompot.