Zaječí hřbet s játry
Z francouzské kuchyně
Rozpočet: 1 zaječí hřbet, játra, 10 dkg slaniny, 1 sklenka červeného vína, ½ l hovězí polévky, 1 lžíce octa, sůl, 5 zrn pepře, 10 dkg másla.
Francouzi milují zcela zvláštní úpravu zaječí zvěřiny: naškrábou syrová zaječí játra a zpění je na másle s jemně sekanou šalotkou. Pak přidají trochu červeného vína, polévky, popřípadě i trochu zaječí barvy (krve), octa, soli, pepře a nechají šťávu převařit. Pak v tom delší dobu dusí proslanění hřbet, nakonec přidají máslo a nechají zvěřinu v troubě upéci do červena. Upečenou zvěřinu pokrájejí a vyrovnají na míse. Procezenou šťávu nalijí na zvěřinu a do omáčníku.