Karbanátky ze zajíce

Rozpočet: 1 menší zajíc, lžička kaparů, 2 vykostěné sardelky, 1 cibulka, sůl, špetka pepře, 1 vajíčko. lžíce strouhanky, 5 dkg žampionů nebo hříbků, lžička pažitky, olej na opečení, 2 lžíce červeného vína, hovězí polévka, lžíce mouky, sůl, 3 dkg másla, 5 dkg strouhanky, 1 citron.

 

Vykostěného zajíce (můžeme použít předek i zadek) umeleme, přidáme několik kaparů, vykostěných sardelí, kousek cibule, sůl a trochu pepře, vajíčko a trochu strouhanky, upravíme malé, asi na prst silné karbanátky, posypeme je nakrájenými čerstvými nebo sušenými žampiony nebo hříbky, jemně usekanou pažitkou a po obou stranách opečeme. Potom podlijeme červeným vínem, po vysmahnutí karbanátky opatrně vyjmeme, do šťávy přilijeme trochu hovězí polévky, ještě trochu vína a zahustíme moukou, náležitě osolíme a procedíme na karbanátky a necháme ještě trochu povařit. Potom karbanátky urovnáme na mísu, posypeme do zlatova usmaženou žemlí, nalijeme pod ně zbylou šťávu a ozdobíme půlměsíčky nebo kolečky nakrájeného citronu. Tyto karbanátky možno dělat též z jiných druhů zvěřiny.