Zajíc po francouzsku – civet

Z francouzské kuchyně

 

Rozpočet: 1 zaječí zadek, 10 – 15 dkg slaniny, 10 dkg másla, lžíce mouky, sklenka červeného vína,
½ l hovězí polévky, citronová kůra, 5 zrn pepře, 3 zrna nového koření, 5 bobulí jalovce, zelená petrželka, houby, sůl.

 

Slanina se nakrájí na kostky a s kouskem másla se osmaží. Potom se vybere a do zbylého tuku vloží zaječí zvěřina nakrájená na kousky. Když se opeče, vmíchá se lžíce mouky, přidají se vysmažené slaninové kostky a vše se zředí červeným vínem a polévkou. Přidá se kousek citronové kůry, několik bobulí jalovce i ostatního koření, svazeček zelené petrželky, sůl a zvěřina se nechá dusit skoro do měkka. Na másle se smaží několik šalotek s houbami a s rozkrájenými játry, přidají se do šťávy a zvěřina se dá do trouby dopéci. Civet je velmi oblíbené francouzské jídlo.

Příloha: rýže a sezónní salát.