Zajíc po anglicku

Z anglické kuchyně

 

Rozpočet: 1 zajíc, 15 dkg másla, 4 syrové a 4 vařené žloutky, 1 cibule, špetka šalvěje, zelená petrželka, 1 žampion, sůl, špetka pepře, 15 dkg slaniny, 1 lžička citronové a 1 lžička pomerančové kůry, ¼ l madeirského vína, kousek zázvoru, lžíce hořčice, lžíce rybízové zavařeniny, pepř.

 

Z pěkného zajíce se po stažení vyjmou plíce, játra a srdce. Pak jej vypereme, osušíme a zatím odložíme. Vnitřnosti rozsekáme na drobno, smísíme se stejným množstvím dobrého másla, přidáme syrové i vařené žloutky, jemně nakrájenou a osmaženou cibuli, na špičku nože šalvěje, jemně sekanou petržel a žampion, trochu pepře a soli. Přidáme i barvu (krev) a vše dobře v hmoždíři utlučeme. Touto hmotou nadíváme zajíce, celého obložíme lístky slaniny a zvolna upečeme.

Zvlášť k němu podáváme cumberlandskou omáčku. Připravíme ji takto: citronová a pomerančová kůra se nakrájí na nudličky, odusí na madeirském víně se zázvorem, hořčicí a smísí se s rybízovým džemem.