Koroptve se smaženými žemličkami

Rozpočet: drůbky (játra, srdéčka, žaludky) ze 3 koroptví, 30 dkg telecího masa, 30 dkg slaniny, sůl, 3 jalovcové mleté bobulky, 10 dkg másla, 1 veka na chlebíčky, 15 dkg anglické slaniny (na chlebíčky).

 

Na prkénku co nejjemněji nasekáme koroptví játra, srdéčka a stažené žaludky a promísíme na kašičku se stejným množstvím naškrábané slaniny, soli a co nejjemněji utlučenými jalovcovými bobulkami. Máme-li vnitřností málo, můžeme přidat trošku telecího masa. Vše řádně promícháme a opékáme několik minut na másle do zlatohněda. Na másle zároveň opékáme podlouhlé řezy ze žemlí a stejně velké plátky slaniny, též do zlatohněda; na každý plátek žemle položíme řez slaniny, potřeme nádivkou z koroptví.