Koroptví zbytky se smetanou

Rozpočet: zbytky ze 3 koroptví, 10 dkg másla, 3 lžíce strouhané žemle, 3 bobkové listy, sůl, špetka bílého pepře, 2 lžíce octa, zbytek šťávy z pečených koroptví, 8 lžic kyselé smetany, 1 veka na chlebíčky, olej na smažení veky.

 

Zbytky z koroptví se nakrájejí na droboučko a s čerstvým máslem se narovnají do menší porcelánové misky a posypou strouhanou citronovou kůrou. Přidáme jemně nastrouhané bílé žemle, bobkové listy, trochu soli a bílého pepře, ocet, šťávu z pečených koroptví a nakyslou smetanu. Kastrol dáme do trouby nebo na vařič a dobře přiklopíme. Obsah ještě asi ½ hodiny dusíme, občas zamícháme, pak vyklopíme na mísu a podáváme s osmaženými žemličkami.