Koroptve staré s kyselým zelím

Rozpočet: 2 koroptve, 10 dkg slaniny, 1 cibule, 50 dkg kyselého zelí, sklenka vína, 5 dkg tuku na osmažení, 1 lžíce mouky, sůl.

 

Staré koroptve proslaníme, osolíme a dusíme s pokrájenou cibulí. Když začínají měknout, dáme je do trouby zapéci, aby zčervenaly. Zatím dáme na kastrol přiměřené množství dobrého kyselého zelí na osmaženou cibulku, zalijeme bílým vínem, silnou polévkou a zvolna dusíme. Nedopečené koroptve vložíme na zelí a společně do měkka udusíme. Koroptve se dají zatím na mísu a k zelí se přidá šťáva z pečených koroptví a zahustí se; má být hnědé a pěkně lesklé. K zahuštění použijeme mouky zapražené na sucho. Zelí je v tomto případě hlavním jídlem a obkládá se porcemi koroptví.