Koroptve

Z italské kuchyně

 

Rozpočet: 1 pár koroptví, 15 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 10 dkg másla, 7 dkg šunky, sůl, ½ masoxu, 1 větší proužek citronové kůry, 1 menší cibule, 5 dkg žampionů, 7 dkg cukru, 1 pomeranč, hovězí polévka, ¼ kg makarónů nebo ¼ kg máslového těsta na koláčky.

 

Očištěné a vykuchané koroptve se vloží do kastrolu na rozpuštěné máslo a připravenou zeleninu, kousek šunky, rozpuštěný masový výtažek, citronovou kůru, cibuli, žampiony a trochu se dusí. Potom omáčku slijeme, svaříme, procedíme, přidáme do ní cukr utřený na pomerančové kůře a šťávu z jednoho pomeranče; můžeme přidat trošku dobré hovězí polévky. Koroptve se do omáčky nakladou a nechají úplně dodusit.

Příloha: uvařené makaróny nebo koláčky z máslového těsta.