Koroptve nadívané po pařížsku

Z francouzské kuchyně

 

Rozpočet: 1 pár koroptví, 5 dkg slaniny, 5 dkg šunky, sůl, špetka pepře, 2 dl vína, 5 dkg vepřového masa, 5 dkg žampionů, 1 – 2 žemle, špetka citronové kůry.

 

Dobře oškubané a upravené koroptve se protáhnou slaninou a syrovou šunkou, nasolí, opepří a nadijí se nádivkou z jemně rozsekané slaniny, vepřového syrového masa umletého na strojku, na plátky krájených žampionů, žemle namočené ve víně a trochu vymačkané. Nádivka se musí dobře osolit, opepřit a promísit podle chuti s citronovou kůrou nasekanou na drobno. Vše se ještě promixuje, koroptve se tím nadijí, zašijí a dají se péci, hotové se ještě teplé podávají s vypečenou šťávou.