Koroptve pro labužníky

Z francouzské kuchyně

 

Rozpočet: prsíčka ze 2 koroptví, 2 dkg žampionů, 2 – 3 lžíce Madeiry, 5 dkg husích jater, sůl, špetka pepře, 1 veka na topinky (chlebíčky), 10 dkg másla.

 

Prsíčka z pečených koroptví nakrájíme na menší kousky a přidáme k nim několik nakrájených žampionů. Zvěřinu ze stehýnek obereme a umeleme na masovém strojku a smísíme ji se šťávou z pečených koroptví. Tuto kašovinu zředíme trochou vína Madeira, přimícháme nakrájená prsíčka a touto směsí naplníme ohnivzdorné kelímky. Navrch kelímku dáme malý řez husích jater, osolený a opepřený. V troubě na plechu pečeme asi 15 minut. Jako přílohu podáváme na másle osmažené topinky z bílého chleba.