Koroptví puding

Rozpočet: 2 koroptve, 3 žloutky, 2 celá vejce, ½ l hovězí polévky, 1 dl vína, 3 zrnka pepře, koriandr, špetka citronové kůry, 2 hřebíčky, sůl, 3 dkg másla, 10 – 15 dkg aspiku.

 

Ze dvou pečených koroptví odřízneme prsíčka, rozkrájíme je, rozmixujeme na kašičku, přidáme žloutky a celá vejce. Ostatní zbytky koroptví rozemeleme rovněž na kašičku, dáme na rendlík, přilijeme k tomu hovězí polévku, trochu vína, přidáme několik zrnek pepře, koriandr, citronovou kůru, hřebíčky a dusíme při mírném ohni, až vše náležitě zhoustne. Pak kaši protlačíme sítkem, přimícháme ke kaši z koroptvích prsíček, osolíme a vložíme do pudingové, máslem vymazané formy. Naplněnou formu dáme na ½ hodiny do vařící vody, aby se puding uvařil. Po této době formu vyjmeme, puding vyklopíme a necháme vychladnout.