Koroptví míšeninka I

Rozpočet: 3 mladé koroptve, 10 dkg slaniny, 10 dkg másla, 6 šalotek, citronová kůra, 3 lžíce vína,
5 dkg másla, lžíce mouky, ¼ l hovězí polévky, ½ veky žemlové na plátky, 5 dkg másla na smažení, sůl.

 

Koroptve protáhneme slaninou a zpola na másle upečeme. Potom pokrájíme na úhledné kousky a kůži i kosti odstraníme. Zvěřinu slabě podlijeme dobrou polévkou a zvolna dusíme. Po chvilce přidáme oloupané šalotky, trochu citronové kůry, tmavou zásmažku zředěnou silnou polévkou. Odpadky z koroptví utlučeme v hmoždíři, rozředíme částí omáčky a hustým sítem znovu do ní přecedíme. Podle chuti lze přidat víno. Na míse obkládáme smaženými plátky žemle.