Sekanina z koroptvích prsou

Z francouzské kuchyně

 

Rozpočet: 30 dkg koroptví zvěřiny, 30 dkg telecího masa, 30 dkg ledvinového loje, 15 dkg žampionů (nebo hříbků), bílý pepř, 4 žloutky, 3 dkg másla, sůl.

 

Všechno maso se nejprve oškrabe nožem s kostí. Potom se společně s ledvinovým lojem dobře useká, aby vznikla jemná hmota, která se může ještě chvíli mixovat. Nechá se chvíli v chladnu ztuhnout a pak se do ní přidají jemně rozsekané, na másle chvíli podušené houby. Za stálého mixování se přidají postupně žloutky, trochu pepře a sůl. Jemná kaše se protlačí žíněným sítem a nechá se opět ztuhnout. Teprve před upotřebením se z ní tvoří knedlíčky, které se mohou přidávat do polévek nebo podávat jako obloha k drůbeži nebo paštikám.