Koroptve nadívané žampiony po marseillsku

Z francouzské kuchyně

 

Rozpočet: 1 pár koroptví, sůl, 20 dkg slaniny, 10 dkg másla, 1 lžíce nastrouhaného černého chleba, 10 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 5 zrnek pepře, zelená petrželka.

Nádivka: 1 dl vína, 10 dkg slaniny, 15 dkg vepřového masa, 1 cibulka, 5 dkg žampionů, 1 až 2 žemle na 1 dl vína, sůl, špetka pepře, špetka citronové kůry.

 

Mladé, řádně vyčištěné koroptve se nadijí nádivkou (nádivka je podobná jako v následujícím předpise koroptve nadívané po pařížsku), obalí se slaninou a vloží na pánvičku. Pod ně se dá čerstvé máslo, nastrouhaný černý chléb, kořenová zelenina a trošku pepře. Po hodinovém pečení se předkládají polité šťávou a ozdobí se zelenou petrželkou.