Koroptve v aspiku I

Rozpočet: dušená prsíčka ze 2 párů koroptví, 2 vařená vejce, 10 dkg šunky, 15 dkg uzeného vařeného jazyka, 20 dkg husích pečených jater, citron a zelená petrželka, sůl.

 

Udušená, studená prsíčka z koroptví upravíme jako kuřata v aspiku. Hladkou kulatou formu vylijeme asi na půl centimetru vysoko aspikem a dáme ztuhnout. Na ztuhlý aspik urovnáme ozdobně květy z uvařených vajec, šunky a uzeného vařeného jazyka, stopky vystříháme z listů čerstvého póru, ozdobíme kapary, zalijeme opatrně tuhnoucím aspikem a ponecháme zase ztuhnout. Potom klademe vrstvu zvěřiny z koroptví a krájených pečených husích jater, na to aspik, potom zase zvěřinu a nakonec aspik. Každá vrstva aspiku musí být dostatečně tuhá. Hotové dáme ztuhnout. Před podáním smočíme formu na okamžik do horké vody, aby se trošku ohřála, všechno pozorně vyklopíme na plochou mísu, ozdobíme citronovými plátky a zelenou petrželkou.