Koroptve dušené na víně
Rozpočet: 2 koroptve, sůl, 10 dkg másla, 5 dkg slaniny, 5 zrn pepře, 3 zrna nového koření, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, špetka zázvoru, lžíce kaparů, citron, sklenka červeného vína, jíška z 1 dkg másla a lžičky mouky.
Staré koroptve rozpůlíme, osolíme a obalíme v rozpuštěném másle. Přidáme ke každé plátek slaniny, pár zrnek pepře, nové koření, tymián, bobkový list a kousíček zázvoru. Dusíme do měkka a podléváme jen mírně hovězí polévkou. Nakonec přidáme několik drobně nakrájených kaparů, citronovou kůru i šťávu, červené víno a zahustíme přiměřeně hnědou jíškou.
Příloha: smažené bramborové lupínky.