Rizoto ze starých koroptví

Rozpočet: 1 pár koroptví, 10 dkg másla, 1 cibule, 10 dkg slaniny, 10 dkg telecích jater, sůl, hovězí polévka, ¼ kg rýže, 5 dkg strouhaného parmezánu, 10 dkg hřebíčků nebo 1 menší květák, zelená petrželka.

 

Osolené koroptve nakrájíme na menší kousky a dusíme na másle s jemně nakrájenou zapěněnou cibulkou a na slanině s jemně naškrábanými telecími játry asi 30 minut. Pak podlijeme polévkou a v troubě upečeme za stálého podlévání do měkka. Upečené koroptve dáme do kastrolku, přidáme dušenou rýži a strouhaný parmezán. Dále můžeme přidat na másle dušené hříbečky nebo vařený květák rozebraný na růžičky a jemně sekanou zelenou petrželku; vše dobře promícháme a zalijeme šťávou z koroptví pečeně. Necháme ještě asi 20 minut podusit. Pak rizoto vložíme do formy vypláchnuté studenou vodou, urovnáme a vyklopíme na prohřátou mísu. Posypeme jemně usekanou zelenou petrželkou a strouhaným parmezánem. Podáváme hodně horké.