Závitky z divokého králíka

Rozpočet: 1 divoký králík, sůl, ¼ kg telecího masa, ¼ kg vepřového jazyka, ¼ kg slaniny, ¼ kg šunky, 8 sardelek, 2 lžíce kaparů, 1 lžíce cibule, lžička citronové kůry, špetka pepře, špetka nového koření, 4 vejce, 4 lžíce kyselé smetany, 10 až 20 dkg másla, ¼ l smetany.

 

Z mladého divokého králíka vezmeme jenom zvěřinu, kosti odstraníme. Připravíme si nádivku: nasekáme telecí maso, jazyk, slaninu, šunku, sardelky, kapary, v octě naložené cibulky, strouhanou citronovou kůru, koření, přidáme vejce, hustou nakyslou smetanu, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Nádivkou nadijeme králičí zvěřinu zbavenou kostí, svineme a obvážeme nití a pečeme na tuku asi 1 hodinu po obou stranách do žluta, za stálého podlévání horkou vodou a smetanou.

Závitky upravujeme podobně jako ptáčky z hovězího masa. Před podáváním nitě odstraníme, omáčku procedíme.

Příloha: rýže, brambory nebo knedlík.