Smaženky z divokého králíka

Rozpočet: 1 kg králičí zvěřiny bez kostí, ¼ kg slaniny, 20 dkg strouhanky, sůl, špetka pepře, muškátového oříšku, 6 rozetřených sardelek, ¼ kg šunky, 3 syrová vejce, strouhanka podle potřeby, olej na smažení, ¼ kg mouky, 2 vejce s 2 lžícemi piva rozšlehat, ½ kg strouhanky, ¼ kg rajčat.

 

Králičí zvěřinu buď syrovou, nebo pečenou a slaninu rozemeleme a přidáme strouhanku, sůl, pepř, muškátový oříšek, rozetřené sardelky (můžeme i vynechat), nasekanou šunku a syrová vejce; vše řádně promícháme. Z míšeniny naděláme placičky a opékáme je buď přímo ve vřelém oleji, nebo je ještě obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a pak je teprve opékáme. Podáváme horké.

Příloha: rajčata, chléb nebo brambory.