Divoký králík

Z chorvatské kuchyně

 

Rozpočet: 1 divoký králík, 15 dkg slaniny, sklenka vína, 5 dkg šunky, 10 dkg másla, 2 proužky citronové kůry, hovězí polévka, lžička kaparů, špetka pepře, 3 lžíce smetany, z 1 citronu šťáva, sůl.

 

Odblaněného králíka proslaníme a naložíme na 2 – 3 dny do bílého vína. Před pečením ho protáhneme ještě šunkou. Králíka nakrájíme na čtvrtky a pečeme na másle. Mezitím si pokrájíme na plátky citronovou kůru (bez bílé dužiny), povaříme ji s kouskem másla a 4 lžícemi hovězí polévky a přidáme k pečeni. Dále přidáme ještě lžíci kaparů, trošku pepře, smetanu, šťávu z jednoho citronu a necháme povařit. Podáváme horké.

Příloha: brambory.