Divoký králík pečený po slovácku

Rozpočet: 1 divoký králík, sůl, 15 dkg slaniny, 15 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 1 zelená paprika, lžíce citronové šťávy nebo octa, špetka pepře, 2 – 3 rajčata.

 

Proslaněného králíka (slovácká slanina bývá nakládána s cibulí) vložíme na pekáč, podle chuti okořeníme, můžeme připojit různou zeleninu (třeba papriku v luskách atd.), zakapeme citronem (popřípadě octem), osolíme a opepříme a pečeme v nepříliš prudké troubě. Je-li králík zpola upečený, přidáme vyzrálá oloupaná rajčata, pečínka tím nabude hodně lahodné chuti. Úplně měkkého králíka rozkrájíme, šťávu procedíme, vlijeme zpět na maso a hned podáváme.