Salát z divokého králíka

Rozpočet: 2 mladí divocí králíci, sůl, 15 – 20 dkg másla, 1 citron, 5 lžic oleje, špetka pepře, zelená petrželka, 3 šalotky, 2 vejce na tvrdo, 2 rajčata, lžíce oleje a citronové šťávy.

 

Králíky upečeme na másle. Když vychladnou, nakrájíme je na pěkné, úhledné, pokud možno stejné kousky. Moříme je asi 1 hodinu v tomto láku: pokapeme citronem, několika lžícemi oleje, osolíme, opepříme, posypeme zelenou petrželkou, pokrájenými šalotkami. Nemáme-li citron, použijeme ocet, musíme ale dát pozor, aby maso nebylo příliš kyselé. Po hodině maso vyjmeme, na míse obložíme na tvrdo vařenými vejci rozkrájenými na čtvrtky, můžeme přidat i čtvrtky rajčat a vše zakapeme dobrým olejem s citronem.

Příloha: hlávkový salát a chléb.