Divoký králík dušený II

Rozpočet: 1 králík, 10 dkg tuku, 1 cibule, sůl, pepř, 1 lžíce mouky, muškátový květ, citron, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 – 3 dkg sušených hub, ½ l vývaru.

 

Po dvou dnech vytáhneme králíka ze silnějšího mořidla a rozporcujeme jej. Na tuku osmažíme cibulku a vložíme na ni díly králíka. Po chvíli zvěřinu osolíme, opepříme a zprvu ve vlastní šťávě dusíme, pak ji zalijeme vývarem, a když je měkká, zahustíme šťávu trochou mouky. Pak poprášíme šťávu strouhaným muškátovým oříškem, zakapeme citronovou šťávou, přidáme rajčatový protlak, povaříme, procedíme a nakonec přimícháme do omáčky dušené houby na cibulce. Podáváme s rýží.