Pilaf

Z americké kuchyně

 

Rozpočet: 1 divoký králík (popř. 1 bažant nebo 2 koroptve), ½ - ¾ l hovězí polévky, 10 dkg másla, 1 větší cibule, 1 lžíce sekané petrželky, 2 – 4 rajčata, špetka majoránky, špetka mletého pepře, špetka koření Chilly, sůl, 1 šálek rýže.

 

Zvěřinu i se srdcem a játry rozkrájíme na větší porce a vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, rozkrájená rajčata, koření Chilly, sůl a pepř. Zalijeme hovězí polévkou a zvolna dusíme. Když je zvěřina téměř měkká, přidáme rýži (vypranou a spařenou) a vše dodusíme do měkka.

Podáváme s hlávkovým nebo ovocným salátem a horkými topinkami. Jako nápoj se podává červené víno.