Králičí karé

Rozpočet: 1 divoký králík, 2 velké cibule, 1 jablko, lžička koření kari, sůl, 3 malé lžičky mouky, ½ l hovězí polévky, 5 dkg slaniny.

 

Příprava omáčky: 2 velké cibule a 1 jablko nakrájíme na malé kousky a usmažíme na másle, přidáme na špičku nože (podle chuti) kari koření, 3 čajové lžičky mouky a asi ½ l dobré hovězí polévky. Vše řádně promícháme, osolíme a povaříme.

Maso králíka (bez hlavy) nakrájíme na kousky velké jako vlašský ořech, přidáme na drobno nasekanou slaninu, vložíme do připravené omáčky a dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu. Pak omáčku procedíme (musí být hustší) a podáváme s kousky králičího masa.

Příloha: rýže.