Králičí fricandely II

Rozpočet: 1 kg zbytků králičí pečeně, 20 dkg slaniny, sůl, 6 sardelí, 1 cibule, 2 lžičky kaparů, strouhané žemle podle potřeby, 5 vajec, 2 lžíce piva, ¼ kg tuku na smažení.

 

Nasekáme zbytky pečeně, spojíme se 2 vejci na řídko usmaženými, pak přidáme strouhanou slaninu, sůl, utřené sardele, nastrouhanou cibuli, kapary, 2 syrová vejce a strouhanou žemli podle potřeby. Upravíme z toho knedlíčky, obalíme ve šlehaném vejci s pivem, žemlovou strouhankou a smažíme jako kotlety v rozpáleném tuku do zlatova. Předkládají se s některou pikantní omáčkou.

Znamenité fircandely připravíme též s králičími játry, jenomže v tom případě dáme méně králičí zvěřiny, se kterou se játra nasekají.