Pečený králík se sardelkami

Rozpočet: 1 divoký králík, 15 dkg másla, 10 dkg slaniny, sůl, 4 – 6 sardelek (nebo sardelová pasta), citronová šťáva, ½ litru hovězí polévky, 1 lžíce mouky.

 

Divokého králíka řádně očistíme, protáhneme slaninou a na pekáči polijeme horkým máslem, zakapeme citronem a posolíme. Takto připraveného králíka pečeme za stálého podlévání hovězí polévkou a tvořící se šťávou. Měkkou zvěřinu vyndáme a rozporcujeme. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, povaříme, zalijeme troškou polévky, přidáme utřené propasírované sardele (nebo pastu) a znovu povaříme. Můžeme přidat i trochu strouhané citronové kůry. Naporcovanou zvěřinu vložíme na chvíli do omáčky a necháme prohřát. Podávat můžeme ihned nebo po proležení v omáčce až druhý den, ohřáté.

Příloha: brambory, bramborová kaše, rýže.