Divoký králík s kari omáčkou

Divoký králík s kari omáčkou

Z německé kuchyně

 

Rozpočet: 1 králík, 10 dkg másla, 1 cibule, 1 lžíce mouky, 1/8 l bílého vína, zelená petrželka, 1 lžíce kari koření, 1 žloutek, sůl, 15 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 lžíce smetany.

 

Králíka uleželého v mořidle rozporcujeme, upečeme v másle s celou cibulí. Pak poprášíme díly moukou, přilijeme sklenku bílého vína a doplníme horkou vodou tak, aby byla zvěřina pokryta. Přidáme trochu pokrájené kořenové zeleniny, kari koření, sůl a králíka dusíme do měkka. Pak omáčku odtučníme a zahustíme žloutkem a lžící smetany a procedíme.

Příloha: rýže.