Klobásy z divokého králíka

Rozpočet: 1 divoký králík, ¼ kg slaniny, špetka pepře, sůl, špetka muškátového oříšku, citronové kůry, 1/8 l bílého vína, 1 lžíce citronové šťávy, vepřová střívka, 5 dkg tuku.

 

Králičí zvěřinu zbavenou blan dvakrát umeleme se slaninou, osolíme, přimícháme pepř, sůl, muškátový oříšek, citronovou kůru. Vše dobře promícháme, zalijeme bílým vínem a zakapeme citronovou šťávou. Pak naplníme tenká vepřová střívka (viz předešlý recept „Jaterničky“). Před podáváním buď klobásy smažíme na tuku, nebo je udíme asi 2 dny v mírném kouři. Uzené klobásy musíme před podáváním vhodit na 8 – 10 minut do vařící vody.