Divoký králík dušený s mladou zeleninou

Z italské kuchyně

 

Rozpočet: 1 divoký králík, sůl, pepř, 10 dkg másla, 3 dkg mouky, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 15 dkg karotky, 15 dkg vodnice nebo brukve, 6 rajčat, 10 dkg zeleného hrášku, 10 dkg fazolových lusků, ½ kg brambor, petrželka.

 

Zvěřinu divokého králíka nakrájíme na přibližně stejné špalíčky a prudce opečeme na másle. Zaprášíme slabě moukou, posolíme, opepříme, přidáme česnek, bobkový list a tymián a podlijeme polévkou nebo vodou. Krátce povaříme a vložíme karotku pokrájenou na stejné kousky, vodnici nebo brukev a oloupaná rajčata, pokrájená na drobno, a společně dusíme. Je-li maso napůl udušeno, přidáme asi ½ kg malých oloupaných brambor a necháme zvolna dodusit. Před podáváním přidáme zvlášť uvařený zelený hrášek a pokrájené uvařené fazolové lusky, necháme společně přejít varem a posypeme zelenou petrželkou.