Lacipečeně z černé zvěřiny

Ze staročeské kuchyně

 

Rozpočet: 1 ½ kg zvěřiny z kýty, obvyklé mořidlo s několika zrny jalovce, 15 dkg sádla, 2 větší cibule, pepř, nové koření, tymián, citronová kůra, 3 – 4 rajčata, lžíce hořčice, sklenka bílého vína, sůl.

 

Zvěřinu po 2 – 3 dnech vyjmeme z mořidla (do něhož jsme přidali jalovec), osušíme, osolíme a potřeme po obou stranách hořčicí. Dusíme na 15 dkg sádla s jalovcem, kořením a citronovou kůrou. Přidáme pokrájená rajčata a podléváme bílým vínem. Zvěřinu pak rozkrájíme na plátky, které ozdobíme cibulí usmaženou v celých kolečkách na zbytku sádla.

Příloha: opékané brambory a brusinky.