Kančí kýta s pikantní omáčkou

Rozpočet: 2 kg zvěřiny z kýty, sůl, 2 velké cibule, 20 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 10 zrn pepře, ¼ l oleje, 3 dkg mouky, 10 – 15 sušených švestek, citronová a pomerančová kůra, šťáva, 15 dkg másla, 5 rajčat.

 

Kýtu z černé zvěře necháme asi 3 dny odležet v obvyklém octovém mořidle. Osušenou kýtu osolíme a zprudka opečeme na všech stranách v oleji. Přidáme nakrájenou zeleninu, rajčata a zalijeme asi ½ l mořidla, k němuž jsme přidali pepř. Kýtu dusíme přikrytou 1 ½ hodiny. Měkkou vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, a když se trochu připraží, zalijeme asi litrem polévky. Přidáme sušené švestky, citronovou a pomerančovou kůru (zbavenou bílé dužiny) a šťávu a vše dobře povaříme. Do procezené omáčky přimícháme dobré máslo.

Příloha: knedlík.